KAVF-uitstap 2018  RIJSEL (LILLE)

Deze 26ste uitstap van de KAVF was weer een schot in de roos.

In 1997 werd al eens een bezoek gebracht aan die Vlaams voelende stad in Noord Frankrijk.
Omdat we daarna al zoveel Nederlandse grachtjes in beeld hadden gebracht vond onze reisleider Mark het hoog tijd om nu eens onze landsgrens aan de onderzijde te overschrijden en een vernieuwd bezoek aan die GROTE STAD te organiseren.

120 reizigers stonden al vroeg aan de vertrouwde bushalte om een plaatsje in een van de drie autocars van De Polder te bemachtigen.

Bij het vertrek hingen hier en daar wat donkere wolken aan de hemel maar hoe verder we zuidwaarts reden hoe meer zon te voorschijn kwam. En die zon bleef de ganse dag branden samen met van die prachtige schapenwolkjes, het ideaal voor de fotograaf.

Mark beloofde ons twee korte wandelingen met zeer veel vrije tijd om te drinken en te knabbelen.
De wandelroutes waren kort, O.K., maar ondertussen moesten we wel 44 foto's ontdekken en het juiste antwoord op de daarbij gestelde vragen beantwoorden. En dat heeft soms heel wat tijd en gezucht gekost. Maar dat hoort er bij: een rally mag niet te gemakkelijk zijn, want dan heeft iedereen alles juist en wordt het louter een Lotto-loterij.

Mark, bijgestaan door Pascale, zijn met 100 % geslaagd in hun opzet. We hebben zeer mooie gebouwen en kerken ontdekt en gefotografeerd, kennis gemaakt met de Lillese inboorlingen en soms (en nog al dikwijls) de onsmakelijke geur van menselijk water opgesnoven. Iedereen was tijdig terug op de vertrekplaats, enthousiast over de wandeling. En iedereen is er zeker van dat hij, of zij, alle vragen JUIST beantwoord heeft. Vergeet echter niet dat de jury (of hier de organisator) ALTIJD gelijk heeft.

MARK en Pascale, in naam van alle deelnemers, bedankt voor jullie inzet en PROFICIAT voor het resultaat. Ik weet uit ondervinding dat zo'n organisatie enorm veel inzet vraagt.


NOTEER ALVAST 'MET STIP' ZONDAG 8 SEPTEMBER 2019 voor de 27ste uitstap van de KAVF.
NAAR VALKENBURG

EN DAN MET DRIE "VOLLE" AUTOCARS.

Wie doet ons dat na ????????


Enkele beelden van zoekende en rustende ontdekkingsreizigers.
Fotograaf van dienst: Mark D'Hanens.

KLIK HIER VOOR DE UITSLAG VAN DE RIJSEL-FOTOQUIZ

KLIK HIER VOOR DE WINNAARS VAN DE OPDRACHTEN DIGITALE BEELDEN 

c© JDG 10-Jan-2019