Nieuws van het FoMu

Fotomuseum lid van De MUSEUMSTICHTING (samen met MoMu en DIVA)

25.10.2017 | Ai Weiwei | Mirror

Hoewel hij vaak gekarakteriseerd wordt als een Chinese ‘dissident’, ziet Ai Weiwei zijn activisme en kritiek op de Chinese overheid hoofdzakelijk als een verdediging van de universele rechten vrijheid van meningsuiting en vrijheid van expressie.
Aan de hand van werk uit verschillende periodes geeft Mirror in het FOMU een bijzonder overzicht van Ai Weiwei’s actuele visuele kritiek.

 

29.10.2017 | Ebifananyi | Andrea Stultiens 

In Ebifananyi brengen curator Andrea Stultiens en kunstenaar R. Canon Griffin zowel de persoonlijke documentatie als het werk van Oegandese fotografen en historische foto’s van Westerse kolonisten samen.

Dit toont de verscheidenheid aan verhalende mogelijkheden tussen historisch beeldmateriaal en hedendaagse appropriatie. De expo belicht zo het gebruik van fotografisch beeld in dit Oost-Afrikaanse land en bevraagt de stereotiepe beeldvorming over Afrika.

Tickets zijn exclusief te koop via de via de FOMU webshop.

Bekijk het volledige programma.

De tentoonstelling 'Ebifananyi - Andrea Stultiens' is van 27 oktober 2017 tot en met 18 februari 2018 in het FOMU te zien. 

Koop je ticket voor de expo online
!

   

29.11.2017 | DE CLUB VAN 300 

Waar staan we vandaag de dag als musea in een super diverse samenleving?

Dat is de vraag die we gaan stellen tijdens onze eerste editie van de Club van 300. Te gast zijn conservator Imara Limon en Simone Zeefuik, activiste en mede-initiator van #DecolonizeTheMuseum.

Schrijf je in voor het event

Via Facebook of onze website blijf je op de hoogte!

© JDG 28-Nov-2017